turk porno, porno film, porno sex, porna izle, sikis izle, rokettube, adult porno, mobil sikis, porno, escort izmir, izmir escort, antep escort
 Türkiye’de Aranan Lezzet ‘Sandıklı Patatesli Köy Ekmeği’ | Sandıklı 'nın Yaşam Platformu - Sandıklı 'dan Haberiniz Olsun

Türkiye’de Aranan Lezzet ‘Sandıklı Patatesli Köy Ekmeği’

Türkiye’nin her yerinde aranılan, talep edilen dillere destan meşhur ‘Sandıklı Patatesli Köy Ekmeği’. Türkiye’de Aranan Lezzet ‘Sandıklı Patatesli Köy Ekmeği’
Bu haber 159 kere okunmuş. 11 Nisan 2018 Çarşamba - 10:14


Köy ekmeği diyoruz, çünkü genelde tabanı taş üstü topraklı köy fırınlarında pişiriliyor. Kış şartlarında 20 gün, yazın ise 10-12 gün bayatlamadan tüketilebiliyor.

Bizde ustasına sorduk; 30 yıldır fırıncılık yapan Ahmet Gökbahar, en önemli püf noktasını şöyle açıklıyor; “Tamamen doğal ekşi mayadan yapıyoruz. Daha önce yapılan hamurdan alınan maya ılık suda yumuşatılarak yoğrulur. Üzerine biraz un serpilen hamur normal oda sıcaklığında ertesi güne kadar bekletilerek ekşimeye bırakılır.

Lezzetini, besin değerini arttırmak ve bayatlamayı geciktirmek için haşlanmış patates ilave ediyoruz. Sandıklı’da yetişen patates ekmeğe farklı bir lezzet ve aroma katmaktadır. Ayrıca altı taş, üstü toprak fırınlarda kıvamında pişirmek çok önemli

Ekmekler genel olarak Anadolu’da somun olarak bilinen yuvarlak şeklinde pişirilir. Biz buradan Türkiye’nin her bölgesine talebe göre gönderiyoruz. Hatta hemşerilerimiz tarafından yurt dışına bile götürülüyor.”

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

Yorumlar Hiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Anket Tümü
 
Son Dakika

Çok Yorumlananlar Bugün . Dün . Bu Hafta
Kritere uygun haber bulunamıyor.
Yazılım & Tasarım:
bukidesign