GASTRO Afyon Lezzet Festivali | Sandıklı 'nın Yaşam Platformu - Sandıklı 'dan Haberiniz Olsun

GASTRO Afyon Lezzet Festivali

Son yıllarda alternatif turizm çeşitlerinden biri haline gelen gastronomi, “marka kent olma” konusunda önemli bir unsur olmuştur. İnsanlar, sadece gastronomi turlarına katılmak için farklı ülkelere seyahat etmeye başlamıştır. Bu bağlamda, son dönemlerde turistlerin tatil yapacakları yer seçiminde destinasyona özgü yiyecek ve içecekler de önem kazanmıştır. GASTRO Afyon Lezzet Festivali
Bu haber 186 kere okunmuş. 11 Nisan 2019 Perşembe - 10:23


Turizmin en önemli destinasyon illerinden biri olan Afyonkarahisar’ın mutfağı geleneksel lezzetleriyle zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Tarihin en eski dönemlerinden beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan Afyon, gastronomi turizmi için büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Orta Anadolu ve Ege Bölgesi’nin birleştiği noktada yer alan Afyon, yemek geleneklerinde Türk mutfağının izlerini hiçbir zaman silmemiştir. Kaymak, sucuk, lokum, haşhaş, kaymaklı ekmek kadayıfı, et ve et ürünleri ile şekerleme gibi markalaşmış ürünlerin dışında, kent zengin bir mutfağa sahip olup, tanıtımla birlikte gastronomi şehirlerinin başında gelebilecek bir potansiyeli barındırmaktadır.

Kentin marka bilinirliğini artırmak ve Afyon’un Türk gastronomisinde öncü bir şehir olduğunu hem ülkeye hem de dünyaya tanıtmak açısından da festival büyük katkı sağlayacaktır.

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

Yorumlar Hiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Anket Tümü
 
Son Dakika

Çok Yorumlananlar Bugün . Dün . Bu Hafta
Kritere uygun haber bulunamıyor.
Yazılım & Tasarım:
bukidesign